«Βόμβα» Πέτσα: Επανεξετάζεται από το μηδέν το πλαίσιο λειτουργίας της Εστίασης

ΕΣΤΙΑΣΗ

Με τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού να έχουν αλματώδη αύξηση της τελευταίες μέρες, εντείνονται οι ανησυχίες ότι ο κλάδος της Εστίασης δε θα μείνει ανεπηρέαστος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε το πρωί του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αναμένεται να επανεξεταστεί ο τρόπος που θα λειτουργούν οι επιχειρήσεις.

Στις 15 Ιουλίου, σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί μέχρι τώρα, οι επιχειρηματίες της Εστίασης, θα έπρεπε να έχουν επιλέξει αν θα δουλέψουν μόνο με εμβολιασμένους ή με μικτούς πελάτες.

Μήπως μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την «έκρηξη» των νέων κρουσμάτων, πάμε τελικά σε ένα μοντέλο μόνο για εμβολιασμένους, ερωτήθηκε ο κύριος Πέτσας στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Και απάντησε:

«Καθημερινά δεχόμαστε μηνύματα και συναντούμε με τος ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτό το χώρο, είτε είναι επιχειρηματίες είτε εργαζόμενοι. Είναι μια δύσκολη εξίσωση που πρέπει να λυθεί. Επειδή θέλουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι, η λέξη που πρέπει να συνοδεύει αυτό το διάστημα είναι η προσαρμογή. Τα μέτρα τα προσαρμόζουμε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εξετάζεται ξανά όλο το πλαίσιο για την λειτουργία της εστίασης – αυτά που είχαν ανακοινωθεί για αμιγείς και μικτούς» είπε.

Σε ερώτηση για τους όρθιους πελάτες, απάντησε ότι είναι «άλλο πράγμα ένα εστιατόριο, άλλο ένα κέντρο διασκέδασης και άλλο ένα bar σε μια τουριστική περιοχή».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *