Διαχείριση social media μόνος μου ή με την βοήθεια επαγγελματία?

75% των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν social media για την προώθηση των προϊόντων ή υπηρεσιών τους, ανέφεραν μια αύξηση στις πωλήσεις τους.

Τα Social Media αποτελούν πλέον ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της στρατηγικής μάρκετινγκ. Οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτουν συνεχώς τρόπους με τους οποίους τα μέσα κοινωνικής ενημέρωσης θα μπορούσαν να συμβάλουν στην επιτυχία και την ανάπτυξη της εταιρείας τους. Το Internet είναι αναμφίβολα το κορυφαίο εργαλείο μάρκετινγκ των τελευταίων ετών με τα Social Media να ακολουθούν.

Το μάρκετινγκ μέσω των κοινωνικών δικτύων (Social Media Marketing) είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη τάση στο μάρκετινγκ με 9 στις 10 επιχειρήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, να τρέχουν κάποια μορφή διαφημιστικής καμπάνιας στα Social Media. Γενικά, το μάρκετινγκ κοινωνικής δικτύωσης αφορά οποιαδήποτε προβολή σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε από πληρωμένες διαφημίσεις στο Facebook, Instagram, Pinterest και προωθητικές καμπάνιες στο Twitter, καθώς και άρθρα αναρτημένα στο Google+.


Το Social Media Marketing χρησιμοποιείται με σκοπό την απόκτηση αναγνωρισιμότητας, επισκεψιμότητας πελατών και την προώθηση μέσα από πηγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για μια στρατηγική, η οποία επιφέρει τεράστιους αριθμούς επισκεπτών, αναγνωρισιμότητα του προϊόντος ή του brand της εταιρείας, εύκολα και γρήγορα.

Στην πραγματικότητα, αυτό που πρέπει να αντιληφθεί ο πελάτης, δεν είναι το αν θα πρέπει να δικτυωθεί στα Social Media, αλλά το πόσο καλά θα το κάνει!

Διαχείριση Social Media

Η σωστή διαχείριση των Social Media και η διαφήμιση μέσω των κοινωνικών δικτύων είναι απαραίτητη για κάθε επιχείρηση. Αν αναλογιστείτε πόσος κόσμος χρησιμοποιεί τα Social Media,  θα συνειδητοποιήσετε τη σπουδαιότητα της παρουσίας σας σε αυτά.

Ουσιαστικά πρόκειται για την στρατηγική δημιουργίας, προγραμματισμού, ανάλυσης και διανομής περιεχομένου με σκοπό την επίτευξη των στόχων του μάρκετινγκ της εκάστοτε επιχείρησης.

Δημιουργώντας μία κοινότητα, αλληλεπιδράτε με τους πελάτες σας, βρίσκετε νέους, αναπτύσσετε την εταιρείας σας. Το διαδίκτυο προσφέρει τεράστια διαδραστικότητα, πρέπει λοιπόν να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει μία επαγγελματική διαχείριση των Social Media, ως ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της εταιρίας σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να φτάσει η επιχείρησή σας σε άλλο επίπεδο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *