Ενίσχυση 600 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες

Στο νέο κυβερνητικό πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται από τον κορωνοϊό, ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εργασίας και η οικονομική ενίσχυση των έξι επιστημονικών κλάδων της χώρας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση, η κυβέρνηση εκτιμά τη συμβολή του επιστημονικού κλάδου της χώρας στην οικονομία και θα τον στηρίξει με κάθε τρόπο. Έτσι, μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ θα καταβληθεί εκπαιδευτικό επίδομα – αποζημίωση ύψους 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο. Το ποσό αυτό που αφορά στους επιστήμονες (δικηγόροι, λογιστές, μηχανικοί, γιατροί κλπ) είναι αφορλόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο. Η πρώτη δόση (400 ευρώ) θα κατατεθεί μέσα από ανοιχτό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης μέχρι τις 15 Απριλίου και η δεύτερη (200 ευρώ) στο τέλος του μήνα.Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω voucher, με απόλυτη διαφάνεια, είπε επίσης.

Στην περίπτωση που η κρίση συνεχιστεί, τότε από το μήνα Μάιο και για το επόμενο διάστημα οι ειδικές κατηγορίες των έξι επιστημονικών κλάδων θα ενταχθούν στο προστατευτικό καθεστώς που έχουν ενταχθεί και οι μισθωτοί εργαζόμενοι και αυτοπασχολούμενοι – ελεύθεροι επαγγελματίες. Δηλαδή από το μήνα Μάιο θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης & Πληροφορικής ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ

Ψάχνεις φροντιστήριο; Έλα στη ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ!
Σε μας θα βρεις έμπειρους καθηγητές, αυστηρά ολιγομελή τμήματα, ολοκληρωμένες υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και άλλα πολλά!
Ειδικές τιμές σε:
-Απόστρατους Αξιωματικούς
-Αιμοδότες
-Τρίτεκνους - Πολύτεκνους,
-Αδέρφια,
-Προσκόπους
-Ομαδικές εγγραφές / εγγραφές από σύσταση ήδη υπάρχοντος μαθητή μας.


Φροντιστήριο Νέα Γνώση: Η ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ!!!


Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα ως Παρασκευή: 10.30 - 13.30 // 18.00 - 20.30
Σάββατο: Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης
Μιχαήλ Βόγδου 18 Α
2541068881//6948890921