Θράκη: Τα μπουλούκια μεταναστών στην Εγνατία – Οι ένοπλες περιπολίες κατοίκων οικισμών & τα μέτρα της Κυβέρνησης

Δεκάδες μαρτυρίες οδηγών που κινούνται στην Εγνατία Οδό φθάνουν καθημερινά στα δημοσιογραφικά γραφεία της Θράκης, μιλώντας για ορατό κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων ακόμα και δυστυχημάτων στον οδικό άξονα εξ αιτίας των μεταναστών. Ειδικότερα οι οδηγοί κάνουν λόγο για ομάδες μεταναστών οι οποίοι σχηματίζουν ομάδες 3-5 ατόμων και διασχίζουν την Εγνατία από τον Έβρο μέχρι και τη Θεσσαλονίκη με τα πόδια και κυρίως απογευματινές και βραδυνές ώρες, όπου η ορατότητα είναι σαφώς περιορισμένη.

Κινδυνεύουν τόσο οι οδηγοί όσο και οι ίδιοι οι μετανάστες λένε οι οδηγοί χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας τις μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσονται στον αυτοκινητόδρομο, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα διασχίζοντας κάθετα την Εγνατία στην προσπάθειά τους να εισέλθουν σε αυτήν από τα γύρω χωράφια.

Εμφανίζονται στις πόλεις αναζητώντας τροφή 

Επιπλέον τις τελευταίες μέρες γίνεται λόγος για ομάδες μεταναστών οι οποίοι εθεάθησαν  σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή και συγκεκριμένα σε κεντρικά σημεία των δύο πόλεων της Θράκης, προκειμένου να αναζητήσουν τροφή μαζί με τους διακινητές τους αφού και στις δύο περιπτώσεις εμφανίστηκαν με ΙΧ αυτοκίνητα.

Ένοπλες περιπολίες κατοίκων οικισμών

Στη Ροδόπη δε, κάτοικοι ορεινών οικισμών φαίνεται πως έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους, οι οποίοι χωρισμένοι σε ομάδες περιπολούν περιμετρικά κρατώντας καραμπίνες.

Ειδικότερα, σχηματίζουν δύο ομάδες των 5 ατόμων και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν βάζουν αλάτι στα φυσίγγια αντί για σκάγια και όλα αυτά καθώς έχουν σημειωθεί δεκάδες περιστατικά κλοπών.

Την ίδια ώρα, στον ορεινό όγκο Σουφλίου στον Έβρο η κατάσταση δείχνει να έχει φτάσει στο απροχώρητο με τα τελευταία περιστατικά πυρκαγιών σε ιδιωτικές περιουσίες, από μετανάστες, στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν από το κρύο.

Τι είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας για τον Έβρο

Στα σχέδια της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό με κατ’ αρχην έλεγχο του Έβρου αλλά και στα όσα συζητήθηκαν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση στο Λονδίνο αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται να εκπονηθεί σχέδιο για τον Έβρο, με στόχο τον έλεγχο των χερσαίων συνόρων αφού όπως τόνισε είναι ευκολότερο να ελεγχθούν από τα θαλάσσια. Με περισσότερο στρατό και αστυνομία στα σύνορα, τα μέσα επιτήρησης θα βελτιωθούν είπε χαρακτηριστικά, και συνέχισε υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως χρειάζονται και άλλα αποτρέπτικα μέσα όπως φράχτες, μέσα περιπολίας, ελικόπτερα, πλωτά μεσα, χρειάζονται και κλειστοί χώρο όπου θα μεταφέρονται όσοι έχουν μπει παράνομα στη χώρα.

«Δεν μπορεί να σηκώνει άλλο βάρος η Ελλάδα στο μεταναστευτικό» συμπλήρωσε ο υπ. Άμυνας προσθέτοντας ότι στη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν η ελληνική πλευρά του επισήμανε ότι δεν υπήρξε εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν στην προηγούμενη συνάντηση στη Νέα Υόρκη με την Τουρκία να επιμένει «για τον παρά από την Ευρώπη».

πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *