Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες, τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού ενώ παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και τις επόμενες ημέρες.   

Συγκεκριμένα, για σήμερα Κυριακή 10 Ιανουαρίου, προβλέπονται τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική νησιωτική χώρα και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά, ενώ ευνοείται επίσης η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.   

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα νότια.   

Αύριο, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, ενώ ευνοείται ξανά η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από αργά το απόγευμα στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.   

Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.   

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.   

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *