Με καθυστέρηση το άνοιγμα των σχολείων. Το τρίτο σενάριο .

Η Κυβέρνηση εξετάζει δύο σενάρια-μέτρα αν συνεχιστούν να αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού και αυτά είναι η αναβολή της ΔΕΘ και το άνοιγμα των σχολείων με καθυστέρηση σύμφωνα με δημοσίευση της aftodioikisi.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας υψηλόβαθµες κυβερνητικές πηγές µεταφέρουν ότι πλέον υπάρχουν σκέψεις για νέες αυστηρές ρυθµίσεις που θα θυµίζουν σε µεγάλο βαθµό τα µέτρα του περασµένου Μαρτίου, αφού πια υπάρχουν έντονα σηµάδια ότι ο ιός έχει ξεφύγει στην κοινότητα.

Ειδικότερα, θεωρείται πολύ πιθανό προς το τέλος Αυγούστου και µετά τα δείγµατα των συµπεριφορών που θα ληφθούν από τον ∆εκαπενταύγουστο, η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρυθµίσεις για την υιοθέτηση του µέτρου της τηλεργασίας στις µεγάλες επιχειρήσεις και στους φορείς, στο άνοιγµα των σχολείων µε µεγάλη καθυστέρηση, αλλά ακόµη και στην αναβολή της ∆ΕΘ.

Αν. Γκίκα Γ.Γ. Υπουργείου Παιδείας:

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα – Είναι μια δύσκολη σχολική χρονιά Είμαστε προετοιμασμένοι για να ανοίξουμε 7 Σεπτεμβρίου. Οι εκπαιδευτικοί ξεκινούν 1 Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν την υποδοχή των μαθητών. Είναι μια δύσκολη σχολική χρονιά και αυτή, αλλά είμαστε πιο ενημερωμένοι και πιο προετοιμασμένοι ανέφερε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ.

Σχετικά με δήλωση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ότι: «πρόθεσή μας είναι με όλα τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα μας υποδείξουν οι ειδικοί, τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο και τα παιδιά να γυρισουν στην τάξη» η Γ.Γ. Αναστασκία Γκίκα ανέφερε:

«Η λέξη κανονικότητα σημαίνει την καινούρια κανονικότητα, μια νέα κανονικότητα στα πάντα»

«Έχουμε δύο κυρίως σενάρια στο νου μας αλλά επεξεργαζόμαστε και άλλα. Το ένα είναι ότι πηγαίνουμε κανονικά στο σχολείο, με πάρα πολύ αυστηρά μέτρα αποστασιοποίησης και ενδεχομένως υποχρεωτικά μάσκες για όλους. Κρατάμε όχι μόνο αποστάσεις, δεν χρησιμοποιούμε κοινά πράγματα, δεν μοιραζόμαστε γόμες, μολύβια, μπάλες… και όλα αυτά που πρέπει να γίνουν».

«Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβουμε περίπου δύο εβδομάδες πριν τα παιδιά μπουν στο σχολείο. Θα δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφασίσουμε. Δεν αποφασίζουμε βέβαια μόνοι μας. Αποφασίζουν οι ειδικοί»

«Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό που έχουμε ζήσει, είναι το εκ περιτροπής. Εάν χρειαστεί, θα γίνει και αυτό.

«Είμαστε σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα, συζητάμε κάθε σενάριο. Άλλωστε έχουμε υλοποιήσει με πολύ μεγάλη επιτυχία την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ολοήμερα σχολεία Η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι τα ολοήμερα θα ανοίξουν κανονικά από τις 7 Σεπτεμβρίου. Οι εκπαιδευτικοί θα είναι εγκαίρως στις θέσεις τους – διορισμοί στην ειδική αγωγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *