Μια “κρυμμένη έκπληξη”, στη διαδρομή Ξάνθη – Καβάλα

Ο δρόμος κυλά μονότονα από Ξάνθη προς Καβάλα, ανάμεσα σε χωράφια και πεδιάδες. Μετά τον Νέστο ξεκινούν τα χωριά του Ν. Καβάλας και είναι (στη σειρά) ο Παράδεισος, το Διαλεκτό κι η Αβραμηλιά.

Εδώ θα πρέπει να κάνετε τον κόπο και να έρθετε. Στην είσοδο του χωριού θα βρείτε το σπίτι – εργαστήρι του κεραμοποιού Kostas Karakitsos. Eίναι διακεκριμένος εικαστικός και με ιδιαίτερη δουλειά και επιτυχία στο χώρο. Απ’ τα γνωστότερα εκθέματα που παρουσιάζει είναι οι “ψιλό-λιγνες γυναίκες” που συμβολίζουν την σημαντική θέση της γυναίκας ως μητέρα και παράλληλα ως σύνδεσμος γης κι ουρανού, κρατώντας ως “δώρο ζωής” την ανθρώπινη γέννηση.

Ο Κωστής λέει ότι “ο ήλιος εξατμίζει το νερό απ’ την επιφάνεια των κεραμικών κι ο λόγος που μένει δημιουργεί εικόνες”. Σε κάθε περίπτωση όμως εσείς μπορείτε να καθίστε στην αυλή και να δείτε τον καλλιτέχνη να μετατρέπει το χώμα σε όμορφα αντικείμενα, συνεχίζοντας αυτή την πανάρχαια Ελληνική τέχνη….

πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης & Πληροφορικής ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ

Ψάχνεις φροντιστήριο; Έλα στη ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ!
Σε μας θα βρεις έμπειρους καθηγητές, αυστηρά ολιγομελή τμήματα, ολοκληρωμένες υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και άλλα πολλά!
Ειδικές τιμές σε:
-Απόστρατους Αξιωματικούς
-Αιμοδότες
-Τρίτεκνους - Πολύτεκνους,
-Αδέρφια,
-Προσκόπους
-Ομαδικές εγγραφές / εγγραφές από σύσταση ήδη υπάρχοντος μαθητή μας.


Φροντιστήριο Νέα Γνώση: Η ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ!!!


Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα ως Παρασκευή: 10.30 - 13.30 // 18.00 - 20.30
Σάββατο: Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης
Μιχαήλ Βόγδου 18 Α
2541068881//6948890921