Νοσοκομείο Δράμας: Παραιτείται μετά από 34 χρόνια επειδή δεν δέχεται να εμβολιαστεί

“Αυτό που γίνεται είναι μπούλινγκ” δηλώνει ο νοσηλευτής και πατέρας τριών παιδιών Κοσμάς Βασιλειάδης

Σε 8 ημέρες ο Κοσμάς Βασιλειάδης θα κρεμάσει τη νοσηλευτική ποδιά ύστερα από 34 χρόνια προϋπηρεσίας στο νοσοκομείο της Δράμας. Ο λόγος; Η άρνησή του να εμβολιαστεί.

«Θα μπορούσα να πω πως αυτό που γίνεται είναι μπούλινγκ. Το εμβόλιο δεν είναι απλά επισφαλές, είναι και επικίνδυνο. Με πόση ασφάλεια θα πάω να κάνω εγώ το εμβόλιο πόσο μάλλον στα ίδια μου τα παιδιά;».

Πατέρας τριών παιδιών, ο Κοσμάς Βασιλειάδης αρνείται κατηγορηματικά να εμβολιαστεί μη γνωρίζοντας πως ο ίδιος και άλλοι 90 συνάδελφοι του από το νοσοκομείο, όπως λέει, θα βιοπορίζονται από 1η Σεπτέμβρη.

«Ναι σε 8 ημέρες αλλά δεν θα περάσει αυτό χωρίς αντίδραση. Θα πάμε σπίτι χωρίς μισθό. Από όσο μπορώ να υπολογίσω θα είμαστε από 70 έως 90».

Στην ερώτηση αν για μια εξαιρετικά σπάνια παρενέργεια του εμβολίου αξίζει να χάσει τη δουλειά του, ο υγειονομικός είναι απόλυτος.

«Ναι, να χάσω τη δουλειά μου γιατί δεν θέλω το μέλλον των παιδιών μου να είναι μέσα στην κοινωνία που φέρεται αυταρχικά».

Επικαλούμενος πόρισμα μιας ομάδας αντιεμβολιαστών γιατρών, ο Κοσμάς Βασιλειάδης ισχυρίζεται στην κάμερα του LIVE NEWS τους λόγους που θεωρεί το εμβόλιο του κορωνοϊού άκρως επικίνδυνο.

«Σύμφωνα με το πόρισμα αυτό, επηρεάζεται η νεφρική λειτουργία, τα αγγεία του ανθρώπινου σώματος. Το εμβόλιο αυτό παρουσιάζει προβλήματα στο καρδιακό σύστημα».

«Είναι εμβόλιο σε πειραματικό στάδιο»

Στην άλλη άκρη της χώρας, ο μοναδικός μικροβιολόγος του κέντρου υγείας στην Πύλο έχει πάρει ήδη την απόφαση του.

«Έχω προσφέρει στην υγεία. Προσφέραμε τόσο καιρό και μας λένε να πάμε σπίτι μας. Ε, θα πάμε. Τι να κάνουμε;».

Μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας, ο ανεμβολίαστος Δημήτρης Γραμματικός θα δει την πόρτα της εξόδου αφήνοντας το κέντρο υγείας χωρίς μικροβιολόγο.

«Είναι ένα εμβόλιο το οποίο είναι σε πειραματικό στάδιο. Όταν πήγατε στο εμβολιαστικό κέντρο, κάποιος γιατρός σας πήρε ένα ιστορικό. Κι έδωσε την εντολή. Υπέγραψε πουθενά;».

Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεμβολίαστων υγειονομικών συγκεντρώνονται σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος και συγκεκριμένα στην Κεντρική Μακεδονία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *