Ξημερώνοντας η γιορτή…του Αγ. Παίσιου

Είχε γεννηθεί στην Καππαδοκία. Πέρασε από Πειραιά, Κέρκυρα, Κόνιτσα και κατέληξε στο μοναστικό “κελί” της Παναγούδας στο Άγιο Όρος. Ήταν αξιαγάπητος και ιδιαίτερα συμπαθής σε όλους που τον γνώρισαν. Η Εκκλησία τον ανακήρυξε Άγιο (2017) και “Προστάτη των Διαβιβάσεων” στον Στρατό Ξηράς. Γιορτάζει στις 12 Ιουλίου (παραμονή 11/7 εσπερινός- γιορτή).
Στην Ξάνθη μπορείτε να ανάψτε κερί στα παρεκκλήσια που υπάρχουν στους ναούς Μεθόδου και Κυρίλλου (Νεάπολη) και Αγ. Θεοφάνους (στρατόπεδα). Πανέμορφη νοικοκυρεμένη και νέα εκκλησία (βλ. φωτο στα σχόλια) θα βρείτε στην είσοδο του χωριού Μάγγανα (οικισμός Δάφνη).
Ξεχωριστό σημείο αναφοράς αφιερωμένο στον Αγ. Παίσιο θα δείτε στην Μαίστρο, προάστιο της Αλεξ/πολης. Εκεί έχει στηθεί με αγάπη και μεράκι ένα εκκλησάκι και υπέροχος υπαίθριος χώρος προσημείωσης της Παναγούδας, με αρκετά προσωπικά κειμήλια και αντικείμενα του Αγίου, μέσα σε καταπράσινο ειδυλλιακό τοπίο (βλ. φωτο)……

ναός Αγ. Παισίου – Δάφνη – Μάγγανα Ξάνθης

πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης & Πληροφορικής ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ

Ψάχνεις φροντιστήριο; Έλα στη ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ!
Σε μας θα βρεις έμπειρους καθηγητές, αυστηρά ολιγομελή τμήματα, ολοκληρωμένες υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και άλλα πολλά!
Ειδικές τιμές σε:
-Απόστρατους Αξιωματικούς
-Αιμοδότες
-Τρίτεκνους - Πολύτεκνους,
-Αδέρφια,
-Προσκόπους
-Ομαδικές εγγραφές / εγγραφές από σύσταση ήδη υπάρχοντος μαθητή μας.


Φροντιστήριο Νέα Γνώση: Η ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ!!!


Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα ως Παρασκευή: 10.30 - 13.30 // 18.00 - 20.30
Σάββατο: Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης
Μιχαήλ Βόγδου 18 Α
2541068881//6948890921