7ο «φεστιβάλ παιδικών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων»

Το Φεστιβάλ Παιδικών Παραδοσιακών Χορευτικών ως πολιτιστικός θεσμός, στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή των παιδιών σε θέματα του λαϊκού µας πολιτισμού, καθώς και στη διατήρηση και ανάδειξη του.
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά τα παιδιά των συγκροτημάτων, με τον χορό, την μουσική και το τραγούδι, θα μας ταξιδέψουν στα μονοπάτια της παράδοσης. Παρουσία λαογραφικών συλλόγων από όλη την επικράτεια, αλλά και από χώρες των Βαλκανίων σε ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό. Με την μορφή αυτήν της τέχνης θα περιπλανηθούμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και θα ζήσουμε στιγμές έκφρασης και επικοινωνίας που ο χρόνος δεν κατάφερε να αλλοιώσει.
Μικροί χορευτές και οργανοπαίκτες, μαζί με τους συνοδούς, θα κατακλύσουν το Δημοτικό Αμφιθέατρο με ζωντάνια και χρώμα και θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που με αγάπη και επιμέλεια προετοίμασαν.

Φέτος για πρώτη χρονιά θα συμμετέχει και το 20μελές Ρουμάνικο group μικρών χορευτών “Plaiuri Muscelene” από την πόλη του Campulung όπου θα τους συνοδεύει ο Αντιδήμαρχος τους. Κατάφερε να έρθει αυτό το συγκρότημα χάρης τον καθηγητή του φροντηστηρίου “Νέα Γνώση” Παναγιώτη Κιμούντρη.

Αυτοί θα μας υπενθυμίσουν ότι η νέα γενιά και η παράδοση αποτελούν βασικά στοιχεία της εθνικής μας ταυτότητας και είναι απαραίτητο να τα διατηρήσουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *